ИНДИЯ

цена 3657 лв.
Офертата е изтекла
часа
минути
секунди

Офертата има 1 вариант

ОЩЕ АКТУАЛНИ ОФЕРТИ

Самолетна екскурзия до ИНДИЯ - опознайте Индия 28.02.2019 - 13.03.2019: 12 нощувки в хотел 4* от 3657 лв

Сподели в: Изпрати линк

Валидност на ваучера:

от 28.02.2019 до 13.03.2019

ОПОЗНАЙТЕ ИНДИЯ - 28.02.2019 - 13.03.2019

Самолетна програма

Индивидуално пътуване

28.02.19 - 13.03.19

Индия е страна на разнообразията – от покрити със сняг планини до пясъчни плажове, спокойни храмове, шумни фестивали, от села осветени с фенери до градове на софтуерната индустрия – едва ли е изненадващо, че Индия е наречена най-разноцветната страна в света. Дом на повече от 1 милиард души, Индия е смес от многобройни етнически групи, който сътворява опияняващ коктейл за туристите. Индия не е само една от най-старите цивилизации, тя е най-голямата демократична страна и прогресира изненадващо бързо сред развиващите се страни.

ПРОГРАМА

Ден 1 - 28.02.19: София - Делхи

Отпътуване от летище София за полет София - Доха - Делхи с авиокомпания Qatar Airways в 12:25 ч.

Ден 2 - 01.03.19: Делхи

Пристигане в Делхи в 02.05. Посрещане от фирмата-партньов в Индия с венец от свежи цветя. Трансфер до хотела. Настаняване и време за почивка. Нощувка.

Добре дошли в Делхи - мистерия, магия и очарование. Делхи - градът на джиновете и на 25 милиона жители. Също като Рим на изтока, столицата на Индия се свързва с история за отминала империя. Многобройни армии са преминали през Индо-Гангската равнина и са оставили своя отпечатък върху града преди да изчезнат заедно с праха и останките на предшествалите ги завоеватели. Модерният Делхи представлява пъстра мозайка от средновековни крепости, могулски мавзолеи, прашни пазари, специфична градоустройствена архитектура и големи търговски центрове.

Ден 3 - 02.03.19: Делхи

След закуска обиколка на Делхи с разглеждане на следните заблежителности:

Радж Гат - Мемориала на махатма Ганди.

Ред Форт - Минаване покрай Ред Форт и фото стоп.

Джама Масджит - Архитектурното чудо е разположено на висока платформа близо до една от най-известните улици в старо Делхи, Чанди Чоук и на около 500м от крепостта Ред Форт( Лал Кила). Това е най-голямата джамия в Индия и последното архитектурно чудо на Шах Джахан.

Стария Пазар на Делхи - Това е най-стария пазар в Делхи, създаден през 17 век от Шах Джахан по план на неговата дъщеря Джахан Ара. Обиколка с рикши на пазара и минаване покрай пазара на подправките, пазара за сребро и пазара за платове.

Гробницата на Хумаюн - Това е мавзолей на моголският султан Хумаюн. Той е бил построен по заповед на неговата вдовица Хамида Бана Бегум. Гробницата на Хумаюн е подобна на Тадж Махал, но е по-малко известна сред туристите. Тя е започната през 1562 г., а строителството ѝ е продължило 8 години.

Храма Лотус - Бахайският молитвен дом в Индия, известен като Лотос Темпъл е последната от седемте сгради, издигнати в различни части на света, всяка една със свой отличаващ облик. Всяка една привличаща народи от всички религии и раси да се поклонят пред Създателяна на Вселената и да изразят обичта си към Бог.

Кутуб Минар - Това е най-високата кула, не само в Делхи, но и в цяла Индия. Размерите са впечатляващи: височина 72.5 метра, диаметърър в основата е 14.32 метра като към върха се стеснява до 2.75 метра

Бангла Сахиб - Сикхски храм в Делхи, свързан с осмия Сикхски Гуру - Хар Кришнан

Парламента и Индия Гейт - Минаване покрай Парламента и Индия Гейт.

След екскурзионната програма връщане в хотела и нощувка.

Ден 4 - 03.03.19: Делхи - Джайпур (272 км / 5-6 часа)

След закуска отпътуване към Джайпур. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 5 - 04.03.19: Джайпур

След закуска разглеждане на следните забележителности в Джайпур:

Посещение на Амбър Форт, до където ще стигнете на гърба на слон или с джипове. Амбър Форт е ярък пример на традиционна архитектура. Макар и с леко груба фасада на външен вид, Амбър Форт впечатлява многобройните си посетители с изключително хармонична и спокойна интериорна украса. Цялата крепост е забележителна с иникалното си съчетание между два архитектурни стила, които съжителстват отлично и в интериорната украса.

Хава Махал (Двореца на Ветровете): Хава Махал е впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно подредени и аранжирани и изграждащи пищната но хармонична фасада на Дворецът на ветровете. Предполага се, че Хава Махал е предназначен за „женски дворец”.
Навярно е построена за улесняване на жените на кралското семейство - за да могат те да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света, а техните майки се радвали на особена почит и закрила от околния свят.

Джал Махал или Водният дворец: Наименованието на двореца идва от факта, че той е разположен насред самото езеро. Двореца впечатлява със сложната си архитектура, решен изцяло в типичния за района индо-монголски стил. Материалът използван при строителството на двореца е червен пясъчник и е издигнат преди около две столетия. Предназначението на водния палат е за лятна резиденция на тогавашния владетел и като място за удоволствия. Едно от удоволствията на владетеля е било отстрел на диви патици, а мястото е изключително подходящо за тази цел, тъй като самото езеро тогава е било като рай за всякакви птици.

Градския дворец на махараджата на Джайпур с множество дворове, градини и сгради. Днес, наследниците на махараджата живеят в част от него, а другата е превърната в музей с богати колекции от текстил, оръжия, картини, килимии и др.

Джантар Мантар - Това е една от петте обсерватории, създадени от раджпутския махараджа Савай Джай Сингх II, построена между 1727 и 1734 г. Тук няма модерни уреди за измервания, но има 14 каменни постройки, които доста точно са измервали времето, движението на планетите, правили са метеорологични прогнози. Всички постройки са построени на определено място една спрямо друга и спрямо посоките на света.

Връщане в хотела и нощувка.

Ден 6 - 05.03.19: Джайпур - Рантаборе (169 км / 3-4 часа)

След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Рантамборе. Настаняване в хотела.

Вечерно сафари в джунглата.

Рантамборе е национален резерват и е най-доброто място , на което можете да видите тигри в Раджастан. Обхваща площ от 1334 кв. км. дива джунгла и е дом на крепостта Рантамборе от 10-ти в. Около крепостта са разпръснати няколко храма и джамии, ловни павилиони, езера пълни с крокодили и винарни. Паркът е бил ловното място на махараджите на Индия до 1970 г., а само след 15 години се е превърнал в свещено място. Паркът е обитаван от около 48 тигъра, но да ги видите е най-вече върпос на късмет. Освен тигрите тук можете да видите много други животински видове, включително над 300 вида птици.

Прибиране в хотела и нощувка.

Ден 7 - 06.03.19: Рантамборе - Фатехпур Сикри - Агра (296 км / 5-6 часа)

След закуска освобождаване на хотела и отпътуване към Агра. По пътя посещение на Фатехпур Сикри.

Древната столица Фатехпур Сикри, сега е пустинен град пълен с архитектурни чудеса.

Фатехпур Сикри е изграден между 1571 и 1585 година от великия император Акбар. В буквален превод Fatehpur Sikri означава Град на победата. Той е бил столица на империята само за около 10 години, но построеното през 16 век остава и до днес като един от културните паметници на Индия, който от 1986 година е включен в Списъка на ЮНЕСКО със световното културно наследство. Комплексът е красиво съчетание на индийски храмове, паметници, построени в унифициран архитектурен стил.

Продължаваме към Агра. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 8 - 07.03.19: Агра

Тадж Махал е построен приблизително между 1630-1652 г. по поръчка от императора Шах Джахан („Повелителят на света“), в памет на неговата съпруга Мумтаз Махал, която почива по време на раждане. Съкрушеният от мъка император обявява двугодишен траур в страната и скоро решава да построи в тогавашната столица Агра на мястото на гроба на Мумтаз мавзолей, който да символизира приказната красота на любимата съпруга. По-късно там е погребан и самият Шах Джахан. Вътре в мавзолея са разположени две гробници – на шаха и на неговата съпруга.

Индийският град Агра е средновековната столица на могулски Хиндустан, която днес е особено интересна и атрактивна дестинация най-вече заради невероятната едноименна крепост Агра (Agra Fort). Тя се намира на около 2, 5 километра северозападно от неповторимия шедьовър Тадж Махал. Крепостта Агра се счита за най-важното укрепление на територията на Индия, като днес тя е включена в списъка със Световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Посещение на фабрика за обработка на мрамор и магазина "Pietradura", където можете да видите забележителни мраморни произведения.

Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 9 - 08.03.19: Агра - Орча - Каджурахо (с влак)

След закуска освобождаване на хотела и отпътуване за Джанси с влак. Трансфер до Каджурахо. По пътя посещение на Орча.

Орча е историческо селище, разположено на брега на река Бетва. То е запазило могулската си архитектура с няколко големи дворци, които изпълват пейзажа. Въпреки всичко това мястото е доста спокойно и подходящо за разходки и отдих. В центъра ба Орча ще видите храмът Рам Раджа, който има розови и позлатени купосли. Това е единственото място, на което Рама е почитан като крал. Храмът е бил построен като дворец на шената на шах Мадхукар и е почитан като храм откакто хората не са могли да преместят картина на Рама от него.

Друга забележителност в Орча е Джахангир Махал - дворец от 17-ти в., който представя зенита а средновековната ислямска архитектура. Зад двореца се простира зелен пейзаж, осеян с множество статуи.

Отпътуване за Каджурахо. Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 10 - 09.03.19: Каджурахо - Варанаси (със самолет)

След закуска освобождаване на хотела и разглеждане на забележителностите в Каджурахо.

Храмовете на Кама Сутра в Каджурахо са втората по посещаемост забележителност в Индия след Тадж Махал. Те са построени в периода между ІХ и ХІ век по времето, когато е управлявала династията Чандела. Счита се, че храмовете са били 85 на брой, като от тях днес са останали само 25 в различна степен на съхранение. Открити са случайно от британски военни през първата половина на ХІХ век. Целият комплекс е под закрилата на ЮНЕСКО.

След разглеждането трансфер до летището за полет до Варанаси. При пристигане настаняване в хотела.

Всеки индиец копнее да иде във Варанаси поне един път в живота си. Някога наричан Каши („сияещ с божествена светлина“), а по-късно Бенарес от британците, Варанаси е бил религиозният център на индуистите през цялата своя история. Най-ранното поселение на този 3000-годишен град (един от най-старите в света) е на западния бряг на река Ганг, във всяка капка от чиято вода според индуистите се съдържа спасение. Вярващитеидват до брега на реката, за да измият греховете си в свещената вода.

Вечерта ще се насладите на магическото шоу арти на бреговете на река Ганг.

Нощувка в хотела.

Ден 11 - 10.03.19: Варанаси

Рано сутринта круиз с лодка. Прибиране в хотела и разглеждане на забележителностите във Варанаси:

Сарнат - това е мястото, където легендарният император Ашока е прекарал известно време от живота си и е построил Dharmarajika Stupa, където е издигнал символични колони.

Храмът Вишванат - това е един от най-известните индуистки храмове и е построен в чест на бог Шива. Храмът се намира на западния бряг на свещената река Ганг и е най-свещеният от дванадесетте храма посветени на Шива.

Барат Мата Мандир - храмът е посветен на Барат Мата и символизира обединена Индия. Тук ще видите красива мраморна статуя на Барат Мата.

Трансфер до хотела и нощувка.

Ден 12 - 11.03.19: Варанаси - Мумбай

След закуска освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет до Мумбай. Присатигане в Мумбай.

Мумбай е космополитен метрополис, най-големият град в Индия и столица на щата Махаращра. Представлява конгломерат от седем острова, които с течение на времето са били съединени, така че да образуват остров-град Бомбай (Мумбай). В града има около 21 милиона жители. Бомбай е несъмнено и търговската столица на Индия, както и един от преобладаващите пристанищни градове в страната.

Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 13 - 12.03.19: Мумбай

След закуска разглеждане на забележителностите в Мумбай:

Вратата на Индия - построена е в чест на пристигането в Индия на Крал Джордж V и Мери през 1911 г.

Хотел Тадж Махал - построен е през 1904 г. и проектът е изцяло финансиран от Джамшети Тата - един от най-богатите персийци в града. Новото ктило на хотела е построено през 1972 г.

Кулата Раджабаи - намира се до Висшия съд и има готически часовник. Височината й е 260 фута и е декорирана с ориенталски елементи.

Висшия съд - това е един от най-старите и емблематични съдилища в страната.

Градината Хангинг - градината е построена върху 3 резервоара, които пречистват милиарди галона вода за космополитния град.

Чатрапати Шаважи Терминус - това е историческа гара в Мумбай, която в момента е седалище на железопътния транспорт в града.

Ще видите също плажа Чоупати, Мани Баван и пристанището.

Връщане в хотела и нощувка.

Ден 14 - 13.03.19: Мумбай - Доха -София

Трансфер до летището за полет до София през Доха. Пристигане в София в 11:25 ч.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

Настаняване
Закуска
Закуска и вечеря
Човек в двойна стая
3657 лева
3970 лева
Човек в единична стая
4518 лева
4772 лева

Цената включва:

 • Самолетен билет София - Доха - Делхи и Мумбай - Доха - София с авиокомпания Qatar Airways
 • 12 нощувки на съответната база изхранване
 • трансфери по посеочения маршрут с климатизиран бус
 • местен екскурзовод по време на разглеждането на забележителностите
 • букет от свежи цветя при пристигане
 • бутилка вода на човек при пристигане
 • разходка с Рикша в стария Делхи и Варанаси
 • Разходка с лодка във Варанаси
 • медицинска застраховка
 • входни такси за забележителностите, описани в програмата

*Цените са валидни при минимум 2-ма записани

**Цените са изчислявани при цена на самолетния билет 1134 лева. При увеличение на цената на самолетните билети, може да бъде наложена промяна в цената на екскурзията.

Цената не включва

 • Виза за Индия на стойност 105 лева (заплаща се в брой в посолството при провеждане на интервю)
 • Напитки и хранения, които не са обявени в програмата
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори (около 30 евро)
 • Разходи от личен характер

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА

Град
Хотел
Делхи
Golden Tulip 4*
Джайпур
The Mangsingh 4*
Рантамборе
Shergarh Resort 4*
Агра
Clarks Shiraz 4*
Каджурахо
Syna Heritage 4*
Варанаси
Costa River 4*
Мумбай
Hotel Le Grand 4*

*Хотелите ще бъдат тези или подобни

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА

 • Паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на връщане от Индия.
 • Две цветни снимки на хартиен носител с големина 5х5 см.
 • Такса за виза на стойност 105 лева
 • Разпечатано и попълнено копие на формуляра за виза, който е подаден онлайн

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ

1 QR 228 28FEB СОФИЯ ДОХА 12:25 18:15

2 QR 578 28FEB ДОХА ДЕЛХИ 19:45 02:05 + 1

3 QR 577 13MAR МУМБАЙ ДОХА 04:00 05:35

4 QR 227 13MAR ДОХА СОФИЯ 06:55 11:25

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Депозит в размер на 1369 лева при потвърждение

Доплащане до 28.01.2019

Условия за ползване на офертата

 • Валидност на ваучера от 28.02.19 до 13.03.19;
 • Един клиент може да закупи неограничен брой ваучери за себе си и за приятели. По чл. 87А от ППЗДДС закупената туристическа услуга няма право да се препродава на други лица;
 • След закупуване на ваучер до 24 часа е необходимо да се направи резервация на посочените телефони, e-mail адрес или в офиса на Planet Travel Center. При невъзможност от страна на Planet Travel Center да потвърди резервация за желаните от Вас дати, предлага алтернативен хотел или възстановява заплатената от Вас сума на 100 %.
 • В цената не са включени медицинска застраховка и транспорт!

Предоставено от Planet Travel Center

Стъпки:
1. Заяви своите ваучери.
2.
Обади се на Planet Travel Center на посочените в офертата контакти, за да получиш потвърждение, че има места за желаните от теб брой стаи и дати.
3.
Заплати ваучерите си и информирай Planet Travel Center, че си го направил.
4.
Получи по e-mail или вземи на място в офис ваучерите си за настаняване.

Planet Travel Center успешно започва своята дейност преди повече от 23 години. През това време компанията се превръща в един от водещите туроператори в България. Стилът на работа на Planet се отличава както с качество на предлаганите услуги, така и с индивидуален подход към всеки клиент.

Туроператор лиценз № 01045 и туристически агент № 05672.

Общо Условия:

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията и при следните условия:

а) до 22 работни дни преди датата на резервацията не дължи неустойка на ТУРОПЕРАТОРА, с изключение на случаите, в които има издадени самолетни билети като сумата на билетите не се възстановява;
б) от 20 до 15 работни дни преди датата на резервацията заплаща 10% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
в) от 8 до 14 работни дни преди датата на резервацията заплаща 30% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
г) от 3 до 7 работни дни преди датата на резервацията заплаща 70% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена;
д) от 1 до 3 работни дни преди датата на резервацията– ПОТРЕБИТЕЛЯТ заплаща 100% неустойка на ТУРОПЕРАТОРА от общата цена.
е) по време на празници, кампании и други подобни събития ТУРОПЕРАТОРЪТ може да посочи срокове различни от горните.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да се откаже от резервацията в случай на внезапно заболяване или други медицински проблеми като задължително трябва да представина ТУРОПЕРАТОРА документ от съответното лечебно заведение, удостоверяващ невъзможността за пътуване. В подобни случаи ТУРОПЕРАТОРЪТ анулира резервациятакато се старае да защити интереса на ПОТРЕБИТЕЛЯ с цел възможно най-ниска такса за анулация или липса на такава. Документът от лечебното заведение се изискваза представянето му пред доставчиците на ТУРОПЕРАТОРА с цел отпадане на таксите за анулация на резервацията и неустойки. Ако средството за настаняване не уважисъответния документ за отказ поради внезапно заболяване или други медицински проблеми ТУРОПЕРАТОРА има право да не възстанови цялата или неуважената частот общата сума, която е платил ПОТРЕБИТЕЛЯТ.

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли резервацията си на трето лице , ако това е възможно и е препотвърдено от страна на ТУРОПЕРАТОРА, като ПОТРЕБИТЕЛЯТ есолидарно отговорен с третото лице за изпълнението на настоящия договор. ПОТРЕБИТЕЛЯТ следва предварително да уведоми за това ТУРОПЕРАТОРА или туристическияагент в срок от 7 работни дни преди резервацията.

Рекламации относно средството за настаняване се приемат в писмен вид в срок от 7 дни след завръщането на ПОТРЕБИТЕЛЯ и при представяне на необходимитеписмени доказателства за неизпълнение или за некачествено изпълнение на услугата, като ТУРОПЕРАТОРЪТ е длъжен да отговори писмено в срок до 30 работни дни отдатата на постъпване на рекламацията. ТУРОПЕРАТОРЪТ няма да приема рекламации без писмени доказателства от хотела или от друг доставчик на ТУРОПЕРАТОРА залипса на услуга или некачествена услуга.

Застрахователят, с който ТУРОПЕРАТОРЪТ е сключил застрахователен договор по чл. 42 от Закона за туризма е Застрахователна компания "Армеец" и номерът на застрахователната полица е № 0000638352, валидна от 12.01.2018 г. до 11.01.2019 г.

Адрес и контакти

София, бул. Христо Ботев 28, етаж 2

Работно време: от понеделник до петък от 9:30 до 18:30.

Телефон: 02/852 47 47; 0895476453.

Skype: Planetbg

Виж на картата

Top